Historik
Vårt hus byggdes 1938 av byggmästare Eric Sigfrid Persson som var byggmästaren bakom kända funkisskapelser som Ribershus och radhusområdet Friluftsstaden.
En av arkitekterna till Ribershus var David Helldén, som också var med och ritade Malmö stadsteater och Sergels torg och Hötorgsskraporna i Stockholm.
Eric Sigfrid Persson
I Ribershus passade Eric Sigfrid Persson på att lansera sin egen uppfinning, perspektivfönstret. Materialet var ofta påkostat, till exempel användes teak till husets fönster. Ett annat kännetecken för lägenheterna var att de var ljusa med stort vardagsrum och relativt små kök.
Husen ansågs som några av Sveriges mest moderna hyreshus, försett med tekniska nyheter som till exempel sopnedkast och modern tvättstuga. Idag är Erik Sigfrid Perssons alla hus eftersökta att bo i på grund av sin funktionella och fortfarande gångbara stil som både är klassisk och modern.
Kilian Zoll
Kilian Christoffer Zoll, född 29 september 1818 i Hyllie, nära Malmö, död 9 november 1860 på Stjärnarp, Halland, var en svensk konstnär. Han tillhörde Düsseldorfskolan och målade folklivsbilder, landskap, altarbilder, porträtt samt barnskildringar.
Zoll studerade vid Konstakademien i Stockholm 1835-1839 och fick vid denna tid sälja en och annan målning till konstföreningen och fick porträttbeställningar. Inom akademien behandlade Zoll liksom kamraterna mest mytiska och historiska ämnen, men så snart han blivit självständig ägnade han sig åt folklivsmålning.
Han reste, flitigt tecknande, genom Skåne, Halland, Småland och Dalarna. Under dessa strövtåg fick han vid ett besök på herrgården Botorp 1842 beställning på en altartavla för Linderås kyrka (målningen fullbordades 1844). Vintrarna 1845 och 1846 studerade Zoll vid akademien i Köpenhamn. 1848 följde han Kronobergs regemente till Slesvig. Men då Sverige inte blev inblandat i kriget stannade han i Köpenhamn. Där målade han porträtt innan han återvände till Sverige senare samma år.
I akademiens utställningar deltog han 1850, 1853, 1856 och 1858 med sammanlagt 19 oljemålningar. Hans tavlor från denna tid behandla ämnen som Barn lekande med en katt, Mormors glädje, Gumma vid spinnrocken.
År 1854 reste han till Düsseldorf i sällskap med Bengt Nordenberg. Han studerade där tillsammans med bland annat Marcus Larson med vilken han tillsammans utförde en del målningar. Han kom tillbaka till Sverige 1855 och sökte tillsammans med Nordenberg 1856 ett resestipendium som blivit ledigt efter Johan Fredrik Höckert, men han kunde ej få det då han var äldre än bestämmelserna medgav.
Året därefter återvände han, nu gift, till Düsseldorf och återkom 1858 efter att han i Köpenhamn avslutat en historiemålning, Dolgorukij och Golovin nedlägga vapnen för Karl XII efter slaget vid Narva. Ännu en gång reste han genom Halland under konstnärliga studier och hade planerat att återvända till Düsseldorf. Han insjuknade dock och avled innan dess.